Obi-tens

De Obi TENS is een veilig en gemakkelijk te bedienen draagbaar stimulatieapparaat, voor vermindering van pijn tijdens de bevalling!

Obi tens 1Obi tens 2Obi tens 3Obi tens 4Obi tens rugstimulatie

TENS staat voor Transcutane Elektrische Neurostimulatie. De Obi TENS stimuleert uw natuurlijke afweersysteem tegen pijn, doordat het aanzet tot afgifte van endorfine. Met de Obi TENS kan dus op een veilige manier bevallingspijn verlicht worden. Voor sommige vrouwen is de Obi TENS de enige vorm van pijnverlichting die ze tijdens de bevalling nodig hebben. Ook postnatale pijn (o.a. schouderpijn, rugpijn, menstruatiepijn) kan bestreden worden met de Obi TENS.

De Obi TENS kan in de hand gehouden worden als een afstandsbediening. Bij de bevalling plak je aan weerszijden van je ruggengraat vier elektroden. Met behulp van de twee knoppen op het apparaatje kun je de stimulatie laten plaatsvinden en de overdracht van pijnprikkels blokkeren. Doordat je zelf de pijn kunt verlichten, kun je je beter ontspannen. Daardoor gaat de ontsluiting vaak sneller en je bent na de bevalling ook eerder op de been.

De Obi TENS is volstrekt veilig voor moeder en baby, biedt de moeder controle over hun pijnbestrijding en kan zowel thuis als in het ziekenhuis gebruikt worden.

In de praktijk maak ik in voorkomende gevallen gebruik van de Obi TENS. Het apparaat kan ook gehuurd worden.