Juul Vaessen

ProfielfotoIk ben gediplomeerd acupuncturist en herbalist. Tevens heb ik de opleiding Westerse Medische Basis gevolgd en ben  als praktiserend lid geregistreerd bij beroepsvereniging Zhong te Wageningen.
Ik behandel klachten van zeer uiteenlopende aard, meer hierover kunt u lezen onder ‘KLACHTEN’. Meer specifiek heb ik me toegelegd op de behandeling van klachten tijdens en na de zwangerschap.
Regelmatig volg ik bijscholingen om mijn deskundigheid te blijven verbeteren. Ik verzorg regelmatig lezingen over onderwerpen binnen mijn vakgebied en cursussen voor Sepia opleidingen in Heinkenszand.

Een goede gezondheid beschouw ik als een groot goed. Je hebt daar niet altijd de volledige regie over. Zo kun je met aangeboren kwalen of ziektes te maken hebben, of met de gevolgen van een ongeluk, of een zware fysieke en/of mentale belasting.
Mensen houden er ook heel verschillende levensstijlen op na. Dit is altijd van invloed (in positieve en/of negatieve zin) op de gezondheid. Ziekte zie ik als een verstoring van het bio-energetische evenwicht. Een behandeling met behulp van acupunctuur en /of met Chinese of Westerse kruiden, zal dan ook primair gericht zijn op herstel van deze disbalans. Ook aanpassing van de levensstijl (waaronder beweging/sport, voedingspatroon, ritme en regelmaat) kan echter noodzakelijk zijn.

Ik vind het belangrijk dat de Oosterse geneeswijze nauw aansluit en van meerwaarde is op de Westerse, zoals we die kennen en stel me dan ook bij voorkeur open voor samenwerking en afstemming met huisarts, fysiotherapeut, verloskundige en andere behandelaars.

Wanneer u naar aanleiding van deze site vragen hebt, kunt u dat kenbaar maken via het contactformulier (zie ook ‘CONTACT’ onder `HOME`) of bel mij via 0118-851676.